Gaivus mango desertas su cinamonu

Artinantis vasarai norisi vis lengvesnių skanėstų. Kažko gaivaus, spalvingo, nekaloringo. Bevartydama meksikietiškų patiekalų knygutę atradau šį, kiek egzotišką, bet labai paprastai pagaminamą, gaivų ir skanų desertą. Meksikiečiai jį vadina mango canela. Pagaminau, patiko, dalinuosi:)


Reikės (2 porcijos):
1 mango vaisius
1 a. š. cinamono
1 v. š. šviežiai tarkuotų kokoso drožlių

Mango vaisių perpjauname per pusę, išimame kauliuką. Vaisiui nulupame odelę ir supjaustome iš pradžių pailgais griežinėliais, paskui kubeliais. Dedame į šaldytuvą, geriausia per naktį, bet galima ir kelioms valandoms. Tuomet apibarstome cinamonu ir užbarstome ką tik sutarkuotomis kokoso drožlėmis. Patiekiamas stikliniuose desertiniuose indeliuose ar stiklinėse.

P.S. mango vaisiuose yra daug beta karoteno, kuris padeda įgyti ir išsaugoti gražų įdegį.

Rašyti komentarą

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP