Dim sum. Baozi su vištiena ir bambukų ūgliais.

Manau jau pats metas ir man prisidėti prie šaunaus 52 skanios savaitės projekto. Šį dim sum receptą jau seniai buvau nusižiūrėjusi vienoje knygoje ir štai atsirado puiki proga jo imtis :)
Dim sum yra vadinami Kinijoje populiarūs vieno kąsnio užkandžiai. Jų įvairovė didžiulė - tai gali būti ir maži virtiniai įdaryti mėsa, jūros gėrybėmis ar daržovėmis, ir maži saldūs užkandžiai.


Aš gaminau dim sum įdarytus vištiena ir bambukų ūgliais. Jie šaunūs dėl to, kad yra gana greitai pagaminami ir sotūs, tačiau juose mažai riebalų ir visai nedaug kalorijų.

16 virtinių (4 porcijos) reikės
Tešlai:
1 1/4 puod. miltų
1/4 puod. verdančio vandens
1/8 puod. šalto vandens
1 a. š. aliejaus

Įdarui:
100 g maltos vištienos
3 v. š. susmulkintų konservuotų bambukų ūglių
1 a. š. sojos padažo (geriau švelnesnio)
1/2 a. š. rudojo cukraus
1/2 a. š. aliejaus (geriausiai sezamo)
1 a. š. kukurūzų miltų

Miltus supilame į dubenį, įmaišome verdantį vandenį, po to šaltą vandenį sumaišytą su aliejumi. Suformuojame rutulį ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į 16 vienodų gabalėlių ir suformuojame apskritimus.
Įdarui sumaišome vištieną, bambukų ūglius, sojos padažą, cukrų ir aliejų. Sudedame kukurūzų miltus ir vėl gerai išmaišome.
Iš tešlos formuojame apskritimus ir į kiekvieną jų dedame įdaro. Užlenkiame kraštus, kad suformuotume mažus "kapšelius".
Dim sum garuose verdame apie 10 minučių. Patiekiame ant salotų lapų, apibarstome svogūnų laiškais, dar galima ir raudonų čili pipirų griežinėliais. Valgome mirkydami į sojos padažą.

Šaltinis M. Day "1000 receptų"

Unknown  – (2010 m. balandžio 24 d. 21:36)  

Jei neklystu, tai šis patiekalas vadinasi baozi :)

Renata  – (2010 m. balandžio 25 d. 13:42)  

Dim sum yra bendras mažų kinų užkandžių pavadinimas, o, kad juos atskirai dar vadina baozi net nežinojau :) Ačiū už pastebėjimą :)

Rašyti komentarą

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP