Vegetariškos tortilijos.
>> 2010 m. balandžio 25 d., sekmadienis –
meksika,
meksikiečių virtuvė,
meksikietiški patiekalai,
quesadilla,
tortilijos
Meksikiečių virtuvė, be jokios abejonės, yra viena mano mėgstamiausių. Ir karšti aštrūs meksikietiški troškiniai bei sriubos, ir salotos su malta jautiena arba kalakutiena, ir įvairiausi patiekalai su tortilijomis - burrito's, fadžitos, tacos ir t.t. Ech, o kur dar įvairiausių kvapų ir skonių įvairovė padarančių iš pirmo žvilgsnio paprastus patiekalus nepakartojamais.
Vis dėlto pats skaniausias ir dažniausiai mano virtuvėje ruošiamas meksikietiškas patiekalas yra vegetariškos tortilijos. Pagal ruošimo būdą, kai tortilija perlenkiama (dar galima dėti vieną ant kitos ir po to supjaustyti), vadinama quesadilla. Taigi vegetariškos tortilijos arba quesadill'os.
Reikės:
tortilijų
varškės arba tofu
raudonos paprikos
mocarell'os
meksikietško padažo (geriau švelnesnio)
Varškę, sūrį, tarkuotą mocarellą, smulkiai pjaustytą raudoną papriką ir meksikietišką padažą sumaišome ir nestorai tepame ant tortilijos. Tuomet ją perlenkiame ir pjauname per pusę. Kepame įkaitintoje orkaitėje kol tortilija pašils, o sūris išsilydys.