Pirmas įrašas. Kas, kaip, kodėl? Vaniliniai varškėčiai.

Po gero pusdienio įvairių blog'o konfiguracijų nustatymo ir žaidimo su reikalingomis ir nereikalingomis funkcijomis, pagaliau, paspaudžiau mygtuka "Naujas pranešimas". Kodėl apskritai pradėjau? Pastaruoju metu kuriant ir gaminant dažnai kyla įvairių minčių, kuriomis norisi pasidalinti. Turbūt tai ir yra pagrindinė šio blog'o atsiradimo priežastis. Ir dar pastebėjau, kad nekurti ir negaminti aš jau nebegaliu. Pavadinsiu tai teigiama priklausomybe :)

Pirmenybę teikiu sveikiems, šviežiems ir, žinoma, skaniems patiekalams. O jei dar juos galima greitai ir nesunkiai pagaminti (dabar dažnai tenka skubėti) - iš vis nuostabu! Aišku, tai - ne taisyklė. Kartais norisi virtuvėje praleisti visą dieną, gaminant ką nors siaubingai kaloringo su kondensuotu pienu, iš karamelės ar su daug daug šokolado. Arba visą vakarą sukti sušius. Arba žaisti įvairiomis formelėmis darant imbierinius sausainukus. Arba kepti namines toritilijas su namuose gaminta rikota, naminiu šviežių pomidorų padažu ir namuose vytinta jautiena. Ir taip toliau.

Bet šįkart dalinuosi vienu tų greit pagaminamų, ganėtinai sveikų ir skanių receptu - vaniliniai varškėčiai kepti orkaitėje.
Reikės:
400g varškės (sakoma geriau naudoti riebesnę, bet aš visuomet gaminu liesą ir gaunasi gerai)
0,5 a. š. sodos ištirpintos 1 v. š. grietinės
1 - 2 st. miltų
2 kiaušiniai
1 v. š. vanilinio cukraus
1 v. š. paprasto cukraus
žiupsnelio druskos

Į varškę sudėti kiaušinio trynius, grietinę su soda, visokį cukrų, druską. Supilti išplaktus iki putų baltymus. Viską gerai išsukti. Tuomet po truputį, maišant berti miltus. Berti jų tiek kaip kam labiau patinka. Jų reikia nemažai, bet tešla vis tiek turi likti lipni. Šlapiomis rankomis formuojame varškėčius. Darome visai nedidelius, apvoliojame miltuose ir dedame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos palikdami aplink nemažus tarpus, nes varškėčiai smarkiai išsipūs. Patarimas - naudokite gerą sviestinį popierių, kitu atveju varškėčiai gali prilipti ir nebeatlipti.Kepame 25 - 30 minučių orkaitėje. Patiekiame su padažu iš natūralaus jogurto ir uogų ištrintų su cukrumi/uogiene.

Viktorija  – (2010 m. balandžio 20 d. 10:33)  

Negi būsiu pirmoji komentatorė? :) Sveikinu su gražia pradžia! :) Linkiu nesenkančio įkvėpimo skaniems įrašams!
O šitų varškėtukų skonis primena varškės apkepą? Norėčiau pasigaminti, bet galvoju, ar jie labiau miltiniai kaip blynai ar jaučiasi tikras varškės "grūdas"?

Renata  – (2010 m. balandžio 20 d. 16:07)  

Labai ačiū, Viktorija :) Taip, tikrai pirmoji :)
Skonis šiek tiek primena apkepą, bet nėra visai tas pats. O kai kepa kvepia skaniai, kaip pyragas. Ar varškėčiai bus labiau kaip blynai, ar labiau jausis "grūdas" priklauso nuo to kiek dėsi miltų. Vis gi šiems varškėčiams šaukšto miltų neužteks, jų reikės kiek daugiau.

Žalia Varna  – (2010 m. balandžio 21 d. 00:01)  

Sveikinu prisijungus prie maisto blogerių! ;) Kaip ir Viktorija, linkiu neblėstančio įkvėpimo, drąsių eksperimentų, kartais kantrybės ir žinoma - sėkmės.
O varškėtukai tokie purūs atrodo, kad mmm... Pagalvojau, jeigu iš tofu pagaminus?... :)

Renata  – (2010 m. balandžio 21 d. 12:15)  

Ačiū labai už gražius palinkėjimus!:)
Iš tofu gaminusi nesu, bet kodėl gi nepabandžius:)

Sparnuotis  – (2010 m. balandžio 21 d. 15:09)  

Puikus receptas, man kaip tik niekad nesigauna orkaiteje kepti varsketukai - kazkokie kieti kaip kumsti vis gaunasi:( reikes ir man isbandyti, pagal tavo proporcijas - tik norejau pasitikslinti- recepte rasoma, kad dedami tik kiausinio tryniai? O baltymu nereikia deti?

Renata  – (2010 m. balandžio 21 d. 15:51)  

Oj pasirodo buvau labai svarbų sakinį praleidusi! Kaip gerai, kad paklausei. Jau ištaisiau :)

Anonimiškas –   – (2010 m. balandžio 21 d. 19:50)  

Sveika prisijungus!
Puikus receptas, kur nera riebalu - puiku puiku. Aciu. ;)
Sekmes

Rašyti komentarą

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP